сряда, 23 февруари 2011 г.

“Премиера с опашка” правят Момчил Цонев и Даниела Цонева на 28 февруари

„Премиера с опашка” ще направят Момчил Цонев и Даниела Цонева на книгата си „Габрово и габровци в старата книжнина. Т. 1. Пътеписи (1662-1878 г.)”. Събитието е на 28 февруари (понеделник) от 18 часа в Регионалния исторически музей (ул. „Николаевска” № 10). Точно преди два месеца, на 28 декември, авторите направиха и премиера „без опашка”, пестеливо по габровски.

Този път обаче „опашката” на предстоящата премиера ще бъдат специалните гости. Събитието ще бъде открито лично от кмета на Габрово Николай Сираков, а от София идват ст.н.с. Рая Заимова и издателят Румен Баросов. Потомката на известния габровски род Заимови е един от рецензентите на книгата с габровски пътеписи и водещ изследовател на българското Възраждане. Румен Баросов е изпълнителен директор на Фондация за българска литература, която издаде двете книги от историческата колекция „Габрово – живият град” - „Габрово и габровци в старата книжнина. Т.1. Пътеписи (1662-1878 г.)” и фотографското издание „Имало едно време в Габрово”.

Организатори на събитието са Община Габрово, Регионален исторически музей – Габрово, Обществен комитет „Васил Левски” – Габрово и издателството „Фондация за българска литература”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар