понеделник, 17 февруари 2014 г.

Момчил Цонев представя днес „Живият музей на Габрово“ в Обществен клуб „Фурна – Хлебна къща“

Днес от 17:30 ч. авторът Момчил Цонев ще направи презентация на тема „Проектът „Габрово – живият град“ – от история към социална промяна“ по покана на Обществен клуб „Фурна – Хлебна къща“. Събитието ще се състои в пространството на Обществения клуб „Фурна – Хлебна къща“ на ул. „Васил Левски“ 1 в Габрово (на гърба на бившия Текстилен техникум/ Професионална гимназия по текстил и моден дизайн). Входът е свободен.

Специален акцент в презентацията ще бъде инициативата „Живият музей на Габрово“, наскоро обявена във Фейсбук страницата за габровска история „Габрово – живият град“. Момчил Цонев ще сподели подробности какво всъщност ще представлява този нов музей.
Онлайн енциклопедията на Габрово Gabrovowiki.com, която се реализира чрез програма „Култура“ на Община Габрово в края на 2013 г., ще бъде друг от акцентите на срещата.

Момчил Цонев ще говори за развитието на „Габрово – живият град“ от поредица с исторически книги до проект за популяризиране на културно-историческото наследство на града ни, изцяло реализиран на граждански принцип.

Презентацията е част от събитията по повод 5-ата годишнина от началото на поредицата и издаването на първата й книга „Имало едно време в Габрово“. „Габрово – живият град“ се осъществява като проект от Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово и Момчил Цонев, а издател на книгите е Фондация за българска литература – София.

Срещата се провежда в навечерието на годишнината от обесването на Васил Левски и част от презентацията ще бъде посветена на паметта на Апостола на свободата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар