четвъртък, 10 септември 2009 г.

СРЕДНОШКОЛСКИ КОНКУРС „ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ В ГАБРОВО”

Организаторите: Община Габрово
Обществен комитет „Васил Левски” – Габрово
Фондация за българска литература
Национална Априловска гимназия
Национален музей на образованието
Регионален исторически музей – Габрово
Регионален ресурсен център за култура „ФабриКата”
Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” – Габрово
Сдружение на писателите – Габрово

обявяват Средношколски конкурс на тема „Имало едно време в Габрово” в две категории – литература и фотография.
Литературният конкурс е за стихотворение, разказ или есе по мотиви от книгата „Имало едно време в Габрово” с автори Даниела Цонева и Момчил Цонев.
Фотографският конкурс е за съвременна снимка на обект или място, показано в книгата. Конкурсът се обявява по повод майските празници на Габрово.

Регламент: Право на участие има всеки ученик от гимназиален етап в училищата на територията на Община Габрово. Участниците могат да кандидатстват и в двете категории на конкурса като представят своя творба във всяка от категориите (стихотворение, разказ, есе или снимка). Текстовете и снимките се представят на CD-ROM и на хартиен носител - всички по 5 екземпляра. В запечатан не надписан плик се поставят данни за кандидата: име, адрес, имейл, телефон за контакти, училище и клас.
Всички материали (текстовете, снимките и малкия плик) се поставят в по-голям плик, който се запечатва и не се адресира. При предаване вносителят получава документ с входящ номер, записан и на плика. Конкурсът е анонимен.

Обем на текстовете: разкази – до 5 400 знака; есета – до 3 600 знака.
Краен срок за предаване на текстовете и снимките: 30 септември 2009 г.
Място на подаване на творбите и снимките: Регионален исторически музей, ул. Николаевска 10, госпожа Даниела Цонева.
Обявяване на резултатите и връчване на наградите: Резултатите ще бъдат обявени на 26 октомври 2009 г. в Регионален исторически музей и на електронната страница на Община Габрово. Връчването на наградите ще се състои в навечерието на 1 ноември, Деня на народните будители в Актовата зала на НАГ. За датата и часа на тържеството номинираните участници ще бъдат допълнително уведомени от организаторите.
За повече информация и въпроси пишете на електронен адрес danielamail@abv.bg!

Няма коментари:

Публикуване на коментар