вторник, 20 август 2013 г.

Проект за европейското гражданство по програма "Младежта в действие"


Обучителният семинар „Да бъдеш активен млад Европейски гражданин – мисия не(възможна)“ е проект по програма „Младежта в действие“, дейност 4.3, организиран от сдружение „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово“. Проектът се проведе в Пловдив, България, от 9 до 16 август 2013 г. Проектът включи 24 младежи (младежки работници, доброволци, младежки лидери) от 5 държави – България, Румъния, Латвия, Словения и Испания. Проектът беше финансиран с 13 904 евро.

Основната тема на проекта беше: активното включване на младите хора, човешките права и интеркултурното учене като път към активното европейско гражданство.

Основната цел на проекта беше да изследва различните подходи и концепции за гражданството, неговите европейски измерения и включването на европейското гражданство в младежката работа.

По време на седемте работни дни участниците бяха обучени на различни концепции и подходи към европейското гражданство. Бяха използвани методи на обучение, основани върху неформалното образование – дебати, презентации, уъркшопове, симулационни игри, ролеви игри, работа в групи и двойки. Участниците получиха познания за разработване на проекти с цел повишаване на разбирането за европейското гражданство.

“Този проект се реализира с финансовата подкрепа на програма “Младежта в действие” на Европейската комисия, администрирана в България от Национален център „Европейски младежки програми и инициативи”. Съдържанието на настоящото издание/вестник/брошура/ не отразява позицията на Европейската общност, програма “Младежта в действие” или НЦЕМПИ.”


Няма коментари:

Публикуване на коментар